Allergievrij op Vakantie

De vakantieperiode breekt weer aan. Heerlijk in de zon, op strand of in het zwembad. De bossen in of de bergen op. Of toch liever gewoon veilig thuis….

Vakantie Onderzoek onder Mensen met Allergie en Luchtwegklachten

Mensen die met een allergie op vakantie gaan, hebben het allerliefste zoveel mogelijk informatie voordat ze boeken en weg gaan. Dit bleek twee jaar geleden al uit een onderzoek dat Serena Zuiver Vakantie via de Vereniging van Mensen met Constitutioneel Eczeem, Stichting Voedselallergie, Vereniging van Allergie Patiënten en het Astmaforum van het Astmafonds onder de doelgroep heeft gehouden.

Zo volledig mogelijke informatie

Verkopen ze er koemelkvrij brood? Wanneer is het pollenseizoen in dit vakantieland? Is het hotel echt huisdiervrij? Kan de zorg als ik deze acuut nodig heb Nederlands of Engels verstaan? Dit soort veel gezochte informatie is nu dan ook allemaal te vinden op het portaal Serena Zuiver Vakantie.

Serena Zuiver Vakantie streeft naar zo volledig mogelijk informatie over zowel de voor geselecteerde vakantieaccommodaties als over de verschillende vakantielanden. Dé oplossing als je met een of meerdere allergieën of luchtwegklachten als astma of COPD onbezorgd van je vakantie wilt genieten.

Hotelkamer of bungalow

Uit het eerder genoemde onderzoek bleek, zoals ook via bijvoorbeeld het Astmafonds te vinden is, dat een goed gesaneerde accommodatie van groot belang is om een onbezorgde vakantie te kunnen garanderen. Kenmerken als:

 • gladde vloeren
 • huisdiervrij
 • rookvrij
 • goed te ventileren
 • gemakkelijk stofvrij te houden

worden het belangrijkste gevonden. Op deze criteria zijn dan ook alle vakantieaccommodaties op de Serena Zuiver Vakantie website geselecteerd. Het uitgebreide zoeksysteem geeft de mogelijkheid om op nog meer van voor u van belang zijnde criteria te zoeken zoals: huistofmijthoezen, bekendheid van de eigenaar met allergie maar ook criteria als een zwembad of bos in de buurt.

Advies

Advies op maat voor reiziger of eigenaar van bungalow of hotel behoren ook tot de mogelijkheden. Serena Zuiver Vakantie werkt nauw samen met de verschillende patiëntenverenigingen. Als reiziger kunt u de reistips lezen door op de Allergie Landen Informatie pagina het land van uw keuze te selecteren.

1 thought on “Allergievrij op Vakantie

 1. Steven De Rudder

  Glutenallergie? Lactose intolerantie? Vegetariër? Zoutarm dieet? Hallal? Een allergie of dieet kan je vakantie of weekendje weg in de weg staan. Maar niet in Pension Hunaustuben.
  In onze familie zijn allergien dagelijkse kost (gluten en laktose intolerantie) en weten dan ook als geen ander hoe vervelend het is als je ergens bent en niet kunt doen en laten wat wilt. Heb jij dus een allergie of een dieet maar wil je toch lekker op vakantie? Boek dan bij ons en laat ons weten wat wij voor jou kunnen doen.

  Wij verzorgen uw ontbijt, diner en lunch gluten- en/of laktosevrij. Enkele kamers hebben gladde vloeren doe goed stofvrij te houden zijn en hebben voor deze kamers ook speciaal beddengoed. Tevens is ons pension rookvrij en zijn er 2 kamers aangewezen als “hondenkamer” waardoor honden alleen in een bepaald deel van het pension mogen komen. Honden mogen ook niet komen in de Stube, daar waar gegeten en gedronken wordt.

  Kortom, een veelzijdig pakket, en gequalificeerd door ECARF.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.