Extreme Hooikoorts Klachten door Droog Weer

In de afgelopen weken is er een grote stijging van het aantal mensen dat zich bij ziekenhuizen meld met aan hooikoorts gerelateerde klachten. Meer patiƫnten melden zich en de klachten zijn ernstiger dan de afgelopen jaren. De toename is volgens experts te wijten aan het aanhoudende warme en droge weer. Doordat er lange tijd geen regen is gevallen zweven er meer stofdeeltjes en pollen in de lucht dan in voorgaande jaren.

Een analiste van het algemeen klinisch laboratorium van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond zegt in de Volkskrant: ”We hebben bijvoorbeeld nu 1.600 berkenpollen per kubieke meter lucht, tegen 600 op de top vorig jaar.” Ook worden er vergeleken met vorig jaar meer verschillende soorten pollen in de lucht gemeten. Door het aanhoudende mooie weer bloeien zowel grassen als bomen 7 tot 10 dagen eerder. Hierdoor bloeien er verschillende boom- en grassoorten tegelijkertijd terwijl deze normaal gesproken apart van elkaar een piek in stuifmeel afgifte beleven.

Op deze site is mooi te zien hoe hoog de concentraties in de lucht van verschillende soorten stuifmeel op dit moment is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.