HEPA Filters

Een HEPA filter is een speciaal soort luchtfilter wat de lucht zuivert van maar liefst 99,97% van de in de lucht zwevende deeltjes van 0.3 micrometer en groter. Dit heeft een gunstig effect op patienten met huisstofmijtallergie en hooikoorts, aangezien een HEPA filter ook pollen en uitwerpselen van huisstofmijt uit de lucht filtert.

Het originele filter is in de jaren 40 ontwikkelt door de amerikaanse overheid om de verspreiding van radioactieve deeltjes door de lucht tegen te gaan. Tegenwoordig mogen luchtfilters die bewezen even efficient zijn als het originele HEPA filter ook de naam HEPA voeren.

Hoe kan een HEPA luchtfilter helpen tegen allergische klachten?

Zoals gezegd kan een HEPA filter de miniscule allergene deeltjes uit de lucht filteren die allergische klachten veroorzaken. Een luchtreiniger met ingebouwd HEPA filter is dus bij uitstek geschikt voor het allergeen vrij maken van een ruimte. Twee bekende producenten van dit soort luchtreinigers zijn Sharp en DeLonghi. Kijk voor een uitgebreid vergelijkend overzicht op deze pagina met luchtreinigers.

nilfisk-extreme-x210Een tweede manier waarop de filters worden gebruikt in de praktijk is in zogenaamde allergie stofzuigers. Het HEPA filter zorgt er bij deze stofzuigers voor dat de opgezogenĀ  allergenen zoals uitwerpselen van stofmijten, pollen en bijvoorbeeld dierenharen niet weer de lucht in worden geblazen zoals dit bij gewone stofzuigers wel vaak het geval is.

De bekendste producent van deze anti allergie stofzuigers met HEPA is nilfisk waarvan de nilfisk extreme free erg goed wordt gewaardeerd.

Ā» bekijk het assortiment nilfisk stofzuigers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.