Nieuw Hooikoorts Vaccin

Er is een nieuw hooikoorts vaccin op de markt gebracht in pilvorm. Dit hooikoorts vaccin moet de gebruiker immuun maken voor de pollen en stuifmeel die hooikoorts klachten als niezen, loopneus en jeukende ogen veroorzaken. Deze ‘graspil’ genaamd Oralair bevat kleine hoeveelheden stuifmeel van de 5 verschillende grassoorten die het de meeste hooikoorts klachten veroorzaken.
Dit hooikoorts vaccin zou weleens een revolutie kunnen betekenen voor de manier waarop allergieen worden bestreden! Het idee om te vaccineren tegen allergenen is niet nieuw maar door de ontwikkeling van antihistaminica die de symptomen van hooikoorts in veel gevallen goed onderdrukken is de vaccinatie behandelmethode enigszins op de achtergrond geraakt.

Lees het volledige artikel hier.

Rectificatie: In bovenstaande artikel wordt het product Oralair besproken. Dit product is sinds augustus 2010 al op de Nederlandse markt verkrijgbaar middels een recept van een arts en wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars. De link in het artikel verwijst naar een artikel uit Belgiƫ. In Belgiƫ is Oralair inderdaad nog niet beschikbaar.

1 thought on “Nieuw Hooikoorts Vaccin

  1. Maria

    klinkt goed. Helpt Oralair ook tegen vermoeidheid?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.