Huisstofmijtallergie in de Herfst

Vooral in de herfst kan de huisstofmijt voor veel allergische klachten zorgen voor mensen met een huisstofmijtallergie. Door de jeukende ogen, kriebelhoest of loopneus denken deze mensen vaak dat ze last hebben van een verkoudheid, terwijl ze eigenlijk allergisch zijn voor de uitwerpselen van de huisstofmijt.

Huisstofmijt en Herfst

Huisstofmijten vermenigvuldigen zich het snelst bij een hoge luchtvochtigheid van rond de 75 procent en een temperatuur van tussen de 17 en 25 graden. Met name in de herfst is de lucht in huis erg vochtig en gaat de verwarming aan, wat zorgt voor het ideale klimaat voor het beestje om in te gedeien. Vooral in donkere, vochtige plekjes zoals kussens, dekens, matras maar ook vloerbedekking voelt de huismijt zich goed thuis.

Het aanpakken van de huisstofmijt kan het beste gebeuren door de slaapkamer droog en koel te houden. Voor matras en hoofdkussens zijn speciale allergeendichte hoezen verkrijgbaar waar de huisstofmijt niet doorheen kan komen, en synthetisch beddengoed heeft de voorkeur boven bijvoorbeeld een donzen dekbed of kussen. Was je beddengoed verder regelmatig goed heet op 60 graden (en gebruik dan bij voorkeur de energiebesparende stand!). Lees onze andere tips tegen huisstofmijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.