Medinose Anti Allergie Apparaat

De Medinose is een product van het bedrijf Medisana, en is een relatief nieuwe behandelmethode van hooikoorts en andere neusallergieën, zonder het gebruik van medicijnen. Met het apparaat zijn allergische klachten zoals niezenverstopte neus, loopneus en geirriteerde of jeukende ogen snel en effectief te bestrijden, bijvoorbeeld bij allergie voor pollen, stofmijt en huisdieren. Het apparaat is klinisch getest, is volkomen veilig en heeft een garantie van 3 jaar. Het apparaat wordt inmiddels door vele allergie patiënten met succes gebruikt voor het doen verminderen of laten verdwijnen van hun allergische symptomen. Het is o.a. te verkrijgen bij fonq.nl.

Medinose – Gebruik

medinose werking

De Medinose gebruik je drie maal daags slechts 4 minuten door het neusstuk in te brengen, en zorgt voor een direct merkbaar resultaat. Bij een goed resultaat kan het aantal behandelingen na 2-3 weken worden afgebouwd naar 2 x per dag. Als de symptomen verder verdwijnen kan er worden afgebouwd naar 1-maal daags. Het apparaat is klein en daardoor makkelijk te gebruiken onderweg, en door verwisselbare neusstukken is het apparaat geschikt om door meerdere personen gebruikt te worden. Na gebruik het neusstuk goed schoonmaken met een vochtige tissue of water en zeep. Op 1 (meegeleverde) 9-volts batterij gaat de Medinose ongeveer 100 behandelingen mee.

Medinose – Werking

Door uitzending van rood licht van een specifieke frequentie worden de cellen in de neus minder gevoelig en zullen minder snel geprikkeld raken door allergie veroorzakende stoffen van buitenaf, zoals bijvoorbeeld pollen (bij hooikoorts) en huisstofmijt uitwerpselen (bij huisstofmijtallergie). Het gebruik van ultra violet licht voor het bestrijden van neus allergieën is een wetenschappelijk bewezen methode. Het maakt de celwand minder doorlaatbaar waardoor minder histamine vrijkomt en waardoor de overgevoeligheid van het immuunsysteem vermindert.

Het is een natuurlijke behandelingswijze waarbij zonder gebruik van medicijnen direct (na enkele behandelingen) een positief resultaat behaalt kan worden. Het beinvloed de werking van medicijnen niet, maar je zult merken dat je minder (of zelfs geen) medicijnen nodig hebt voor eenzelfde resultaat.

Ook wanneer je geen last hebt van je neus maar wel van bijvoorbeeld kriebelhoest of jeukende/opgezwollen ogen heeft het apparaat nut. Deze symptomen worden namelijk veroorzaakt door vrijgekomen histamine uit cellen in het neusslijmvlies. Bij gebruik van de Medinose wordt de vrijgekomen hoeveelheid histamine zwaar verminderd waardoor ook deze klachten verminderen!

Medinose – Waar te koop?

Kijk op de Medinose pagina van Fonq.nl voor actuele prijs informatie.

» fonq.nl

58 thoughts on “Medinose Anti Allergie Apparaat

 1. Mevr. van Doorn

  L.S

  Helpt dit apperaat ook bij opgezette en herhaaldelijke en chronische neusslijmvlies aandoening .Ik heb last aan slechts een zijde .Ook met het traanzakje van die kant.Er is zeker een matte van allergie denk ik in het speel. kunt u mij zegen of het slijmvlies ook slinkt door medinose?

  vriendelijk groetend Mevr. van Doorn

  Reply
  1. y bierman

   Beste Mevrouw van Doorn,

   Ik had deze vraag van u gelezen en mijn klacht lijkt op de uwe.

   En omdat het al enige tijd geleden is vroeg ik mij af of u antwoord heeft gekregen op uw vraag, heeft u dit apparaat gebruikt of niet?
   En hoe het nu is met uw klacht van (eenzijdige) neusslijmvlies problemen?

   Met vriendelijke groet,
   Yvette Bierman
   biermany@gmail.com

   Reply
 2. Mary Zevenbergen

  Mijn zoon is licht-astmatische en pos.voor huisstofmijt en kat-berkenpollen en grassen.
  Hij heeft een gezwollen neusslijmvlies en daarvoor krijgt hij nasonex 1x dd. Hij krijgt constant kriebel in de keel waardoor hij heel de dag door moet hoesten. Zou hij een geschikte kandidaat zijn voor dit Apparaat Medinose? Hij is 13 jaar oud.

  Reply
 3. Jan Willem Zwart

  Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor dit apparaat. Een zoektocht op internet in de medische vakbladen levert niks op. Als het al een effect teweeg brengt is dat een placebo. Weer een poging om de wanhopige patiënt geld uit de zak te kloppen!

  Reply
  1. Miranda

   Ben t niet met je eens over geld uit dexzakken te kloppen.
   Ik heb er erg veel baat bij en t helpt (bij mij) echt.
   Ik begin vroeg in t seizoen hier al mee. En werkelijk weinig tot geen last.

   Reply
  2. jelles bode

   Ik merk dat je een expert bent. Placebo zeggen is erg gemakkelijk. Als je iets wil beoordelen moet je het goed onderbouwen en niet zomaar roepen.

   Reply
 4. Joost

  Van dit apparaat is niet zuiver wetenschappelijk bewezen dat het werkt, er is 13 jaar geleden slechts één onderzoek naar uitgevoerd en over het onderzoek zijn veel vragen. Een goede analyse is op de volgende website te lezen:
  cryptocheilus.wordpress.com/2010/05/07/medinose-lichttherapie-bij-hooikoorts-of-pumpkin-positive-oplichterij/

  Conclusie is dat dit zuivere oplichting is!

  Met vriendelijke groet,
  joost

  Reply
  1. Gerrit

   Nee, het apparaat heeft mij bewezen van m’n allergische reactie afgeholpen, evenals een aantal mensen die ik het geadviseerd heb. Fantastisch!

   Reply
 5. Chris

  Heb al jaren last van hooikoorts, zeker zodra je de pollen door de lucht ziet zweven dan is het raak.
  De neussprays die verkrijgbaar zijn, zijn voor mij erger dan de kwaal, ik was weken uitgeput, nog erger dan door de hooikoorts zelf, ik koos er dus voor om de paar weken uit te zitten.
  Vorig jaar na het hooikoortsseizoen de apparaat gekocht, dit jaar dus voor het eerst echt uit kunnen proberen, en tot nu toe geen noemenswaardige klachten gehad.
  De eerste week 3x daags gebruikt, nu nog 2x daags.

  Als het apparaat zo blijft helpen dan nooit meer iets anders.

  Reply
 6. roos

  3 leden van ons gezin gebruiken dit apparaat nu voor het derde seizoen en het is echt een opluchting. geen pillen en sprays meer, geen enorme aanvallen. gewoon 3 keer per dag in het begin van het seizoen en later 1 of 2 keer het apparaatje in de neus doen en het werkt heel goed.
  watmaakt het nou uit of het wetenschappelijk bewezen is , een hoop dingen die wel zgn bewezen zijn zullen misschien wel werken maar hebben heel veel bijwerkingen. dit apparaat niet, geen bijwerkingen , geen extra kosten, gewoon 1 x een apparaatje aanschaffen en af ent oe nieuwe batterijen erin.

  Reply
 7. Arjan

  Na veel soorten pillen en neussprays geprobeert te hebben, werd mijn hooikoortsallergie alleen maar erger. Geen enkele verbetering dus.
  Na een tip van een kennis, heb ik de Medinose aangeschaft. Na de eerste keer gebruiken had het bij mij direct effect. Ik gebruik hem nu voor het 3e jaar. Sinds de eerste keer van het gebruik van het apparaat merk ik dat ik nu vrijwel minder last heb van de symptomen zoals (rode)jeukende en tranende ogen, ademhalingsproblemen door verstopte neus. Bovendien voel ik me in tegenstelling tot de jaren ervoor, tijdens de hooikoortsperiode, minder moe. Ook slaap ik beter dan voorheen en heb ik minder last van een droge keel.
  Ondanks het nu beter gaat met mn alergie gebruik ik hem nog steeds 1 tot 2 maal daags. Dit om de kans op een eventuele aanval te reduceren tot 0%.

  Mochten pilletjes en sprays niet, of juist averechts werken?? dan is het zeker de moeite dit apparaat aan te schaffen en jezelf een plezier te doen!!!

  Reply
 8. Xavier

  Omdat ik hier enkele behoorlijk negatieve berichten lees over de Medinose (waarvan het overgrote deel overigens niet op persoonlijke ervaring is gebaseerd), wil ik ook even reageren.

  Ik gebruik de Medinose nu een jaar of 10. Ik was zwaar hooikoorts patiënt en rond mijn 20e had ik bijna het hele jaar door wel ergens last van (tevens last van huisstofmijt, allergie voor alle harige dieren, noem maar op).

  Door overmatig gebruik van neussprays was mijn reukvermogen sterk afgenomen en van de meeste hooikoortsmedicijnen werd ik slaperig en suf.

  Kortom: een en al ellende. Ik kocht toen de Medinose omdat het concept me aanstond en iets proberen nog altijd beter voelde dan machteloos alles ondergaan.

  De afgelopen 10 jaar heb ik geen enkel jaar nog last gehad van hooikoorts. Vroeg in het jaar begin ik met 2 weken een gebruik van 5x per dag, en daarna ga ik over op 1 x per dag gedurende enkele maanden. Ik kan nu weer goed slapen, sporten en yoga beoefenen zonder last van hooikoorts. De meeste maanden van het jaar heb ik de Medinose niet eens meer nodig, en op katten na heb ik nauwelijks nog allergische reacties op harige dieren.

  Tevens is mijn reukvermogen in de loop der jaren weer aanzienlijk verbeterd, wat de artsen niet meer voor mogelijk hielden. Dus bij langdurig gebruik is herstel blijkbaar ook mogelijk.

  Ik heb rekening gehouden met het placebo-effect (alhoewel ik daar als zware hooikoortspatiënt ook geen bezwaar meer tegen had), maar na ca. 10 jaar positieve ervaringen (inmiddels ook veel in mijn familie) neem ik gewoon aan dat het werkt.

  Voor die 40 euro, zeker proberen!

  Reply
  1. Northdude

   @ Xavier, Ik ben blij dat je over je allergie heen gegroeid bent. Dat gebeurt ook meestal wel naar een aantal jaren voor veel mensen. Zoals ook bij mij. Ik was ernstig allergisch, en helaas begon ik zelfs ernstige bijwerkingen te ondervinden van de medicatie waarbij de effectiviteit ook nog eens afnam… Ik heb het geluk dat ik nu weer zonder medicijnen verder kan, daar heeft dit apparaat echter helemaal niets mee te maken. Fijn als je het hebt en dat het voor je werkt, maar die kans is erg klein en meer waarschijnlijk in de richting van de placebo of over de allergie heen. Zoals eerder bericht, er is ooit eens een enkel onderzoek geweest bij huidcellen en het onderzoek is zeer bedroevend van kwaliteit. Dit product werkt anders, met minder intens licht en kort samengevat doet het gewoon niet veel. Maar als je er blij van wordt, wie houdt je tegen.

   Reply
   1. Bastian Passchier

    Northdude: voor wie werk jij en wat is je drijfveer om zo negatief te schrijven? Elk lichaam is anders en wat bij de ene werkt werkt niet altijd bij de ander. Doe jezelf een gunst en ga eens wat kritischer kijken naar ‘wetenschappelijke’ onderzoeken.
    Kijk, bij mij zit het zo: decennia last van hooikoorts; ga dit apparaat zeker een kans geven; als hij het bij mij niet doet dan vraag ik gewoon m’n geld terug en ben ik (stiekem) een beetje jaloers op de anderen waarbij het wel werkt, maar dat hoeft niet meteen te betekenen dat het oplichting is.
    Trouwens, de komende paar decennia wordt nog heel veel wetenschappelijk bewezen wat wij nu nog niet begrijpen. Vergeet niet dat de elektriciteit slechts een paar honderd jaar geleden ook niet begrepen was… en daarvan zijn er nog veel meer voorbeelden.
    Ik wens je succes… maar laat een ander aub zijn mening en geloof houden.

    Reply
   2. Gerrit

    Nee, bij mij was het geen kwestie van overheen groeien, noch was t een placebo effect, aangezien het resultaat al na drie keer gebruik overduidelijk was.
    20 jaar een verstopte neus, na drie maal gebruik volkomen open! En hetzelfde geldt voor alle mensen die het apparaat heb geadviseerd! Neen, dit is een bewijs, geen onzin.

    Reply
 9. Martijn

  @Joost, ik heb de analyse gelezen en ben het natuurlijk eens dat meer en beter onderbouwd onderzoek nodig is. Vooralsnog is het inderdaad jammer dat Medisana dergelijke claims maakt op basis van zo weinig ‘wetenschappelijke’ onderzoek.

  Toch wil ik niet zover gaan om het oplichting te noemen. Daarvoor heb ik er zelf teveel baat bij, evenals enkele van mijn kennissen. Ik ben sinds drie jaar van het merendeel van de hooikoorts symptomen af. Noem het placebo-effect, maar ik ben er blij mee. Ik hoop dat Medisana hun pseudo-wetenschappelijke marketing claims aanpast, zodat de discussie minder gaat over oplichting en kwakzalverij maar over ‘werkt het voor jou, dan misschien ook voor mij’.

  Reply
 10. Stefanie

  Hier mijn ervaring met de Medinose:
  Sinds 2 jaar heb ik erg last van huisstofmijt allergie. Elke dag word ik wakker alsof ik een hele erge verkoudheid heb. Ik kan geen ademhalen, heel veel niesbuien en ik heb het idee dat mn oren vaak ook verstopt zitten. Meestal ben ik daar de hele ochtend zoet mee en ‘s middags gaat het wel weer een beetje. Ik heb daardoor sinds een jaar ook astma en sinds 2 maanden bijna elke dag jeukende en ontstoken ogen. Ik heb van alles via de dokter geprobeerd. Neusspray, anti-histamina medicijnen, oogdruppels. Vorige maand zag ik toevallig een aandbieding van Medinose (30 euro). Ik was erg sceptisch en geloofde niet echt dat het zou werken maar heb meer uit wanhoop toch het apparaatje aangeschafd. Ik gebruik het nu sinds een maand en al sinds een paar dagen merkte ik het verschil. Als ik ‘s ochtends wakkeer word kan ik gewoon ademhalen, ik nies veel minder en voel me stukken beter. Ik dacht eerst dat het gewoon placebo effect was, maar toevallig heb ik gister een hele drukke dag gehad en kon ik de Medinose niet gebruiken. Vanmorgen werd ik wakker en had ik weer dezelfde klachten als voordat ik de Medinose gebruikte. Medinose neemt niet al mijn klachten weg maar maakt het wel dragelijk. Met de Medinose en alleen wat oogdruppels kan ik nu prima af. Ik gebruik de Medinose 3x per dag en zou het nu aan iedereen aanraden, ookal zou het maar voor wat verlichting zorgen, het is die paar tientjes waard!

  Reply
  1. DIT WERKT ECHT! OMG

   Weet je wat mijn enorm helpt van mijn hooikoorts? En zelfs heeft genezen? Ik leg een spijker onder mijn matras. En dat heeft mij van alles genezen!

   NATUURLIJK NIET! DIT SOORT DINGEN WERKEN NIET. STOP MET JE GELD UIT TE GEVEN AAN DEZE KWAKZALVERIJ EN ZOEK EEN HUISARTS of ALLERLOOG OP.
   Er is in dit geval MAAR één onderzoek geweest, waarvan de gegevens niet eens terug te vinden zijn. Er is alleen een conclusie te vinden.

   Reply
   1. Gefrustreerde lezer

    Ik raad u ten zeerste aan niet kortzichtig te werk gegaan. U bevindt zich duidelijk niet in de medische sector, anders wist u dat de overgrote meerderheid van zowel paramedische als medische ingrepen niet evidence based is , maar based on evidence.
    Als u er zelf geen ervaring mee heeft zou ik u aanraden minder aanvallend en hysterisch uit de hoek te komen. Tenzij u uw mening kan onderbouwen, maar dat zie ik in de kortzichtige tekst hierboven niet.

    Reply
   2. Dus niet

    Heb je ooit gehoord van de farmaceutische industrie? Hoeveel miljarden euro’s daar in om gaan? Hoeveel medicijnen niet beschikbaar komen voor patiënten omdat ze te goed werken?

    De homeopatische methodes zijn zo gek nog niet en ook producten als Medinose gaan in andere richting in. Sommige medicijnen die er op de markt zijn kosten alleen al duizenden euro’s en daar op worden dikke winsten gedraaid.

    Natuurlijk zullen ze nooit officieel erkende testen op dit soort producten doen want dan is de grote farmaceut zijn centjes kwijt, het beste is dus negatieve reclame te maken tegen dit soort producten.

    Ik gebruik ook de Medinose en mijn klachten zijn vrijwel naar 0% gebracht, ik ben echt blij dat we dit apparaat op de markt hebben.

    Reply
   3. Gerrit

    Nee hoor, het werkt bij ontzettend veel mensen, waaronder ook bij mij. En ik ben sceptisch van aard, absoluut niet lichtgelovig. Het is natuurlijk niet zo dat, wanneer iets niet wetenschappelijk is onderzocht, dit ook niet zou werken.

    Reply
 11. dennis

  Ik gebruik sinds kort de Medinose en het gaf na een paar dagen van 3 keer daags gebruiken al een flinke verbetering. Stop je echter met gebruiken, dan zijn de klachten ook meteen weer terug, dus ik blijf hem gewoon 3 keer daags gebruiken en als de klachten weg zijn ga ik naar 2 keer daags toe. Ik ben hyperallergisch voor katten, pollen en huisstofmijt, maar sind de Medinose voel ik me enorm veel beter

  Reply
 12. annick

  Ik gebruikte al jarenlang neusspray omdat mijn neus altijd dicht zat door huisdier allergieën en hooikoorts. . Gebruik het apparaat nu twee weken een vind hem echt fantastisch. Ben bijna helemaal van de neusspray af en dat ik na twee weken. Sinds jaren kan ik gewoon bijna de hele dag normaal Door mijn neus ademen, echt een enorme aanrader dit!!!

  Reply
 13. rachid

  om een goed beeld te krijgen van dit wonder apparaat heb ik het een jaar lang geprobeerd.
  conclusie: waardeloos geeft absoluut geen verlichting behalve een rode neus, ik voel me echt een clown dat ik erin ben getrapt. ben gewoon weer medicijnen en neusspray gaan gebruiken.

  Reply
 14. Martijn2

  Ik gebruik de Medinose nu 2 jaar tegen hooikoorts.
  Dit is dus het 3e seizoen. Bij mij werkt hij gewoon perfect.
  Jammer dat er mensen zijn die negatieve uitspraken doen over dit product,
  zonder dat ze weten waar ze het over hebben. Erg vervelend Rachid dat hij bij jou echt
  niet helpt. Dit betekent echter nog niet dat je bent beetgenomen.
  Als je twijfelt, probeer het! Het heeft mij van die rot pillen afgeholpen.

  Reply
 15. Nic

  Ik gebruik de Medinose nu ongeveer een week 3 maal daags tegen de hooikoorts en heb toch het idee dat het werkt ,gebruikte er nog wel een pilletje en oogdruppels bij maar ga proberen het zonder pilletje te stellen ,heb in ieder geval veel minder tot geen last .

  Reply
 16. Jocamawe

  Ik ben helemaal overtuigd dat dit apparaat werkt. Ik gebruik het sinds vorig jaar en mijn klachten zijn zo goed als weg. Begin dit jaar zelfs helemaal gestopt met mijn medicijnen en ik heb geen last. Het kan dan misschien wel een placebo zijn maar bij mij werkt het super. Ik ben heel erg blij dat ik hem vorig jaar heb aangeschaft en kan het iedereen aanraden.

  Reply
 17. peter

  Ik gebruik de medinose ondertussen twee jaar. Vroeger nam ik veel medicatie (met vooral vermoeidheid als bijwerking). Sinds vorige zomer neem ik geen medicatie meer.
  Of het nu placebo effect is of niet, bij mij helpt het en dat is het belangrijkste. Het is mij de 40 euro zeker waard … Dit heb ik dubbel en dik uitgespaard aan medicatie.

  Reply
 18. linda

  Kan het ook door kinderen gebruikt worden, mijn dochtertje van 9 heeft veel last van hooikoorts

  Reply
 19. Bob

  Er is geen beter bewijs dan tienduizenden mensen die aangeven dat dit product goed werkt en zelfs volledig gestopt zijn met hun eeuwig durende dure medicatie. Wetenschappelijk onderzoekers, daar zitten pas veel leugenaars tussen. Komt elke week wel in het nieuws. Bij mij werkt dit product supergoed, het heeft mijn leven verbeterd!

  Reply
  1. Thom

   @BOB: Zonder wetenschappelijk onderzoek is dit niet meer dan anekdotisch bewijs en zeker geen garantie. De commentaren op deze post zijn wel opvallen lyrisch over het product, zouden hier misschien mensen van Medisana achter zitten?..

   Reply
   1. Kirst

    Heb net een post geplaatst … Ja, inderdaad zeer blij met dit product … en NEE ik ben geen werknemer, bedenker, maker van dit product! Wil je het zeker weten kijk dan maar eens op mijn blog … Niets over hooikoorts ofzo maar wel over andere dingen die ook spelen in mijn leven.

    http://kirstswritingblog.wordpress.com

    Fijne dag gewenst!

    Reply
  2. Wim

   Er zijn ook veel mensen die geloven dat bidden tot de katholieke god werkt. En andere die dan weer denken dat men Allah om hulp moet vragen en daar ook goede ervaringen met heeft.

   Het is niet omdat er tienduizenden ‘tevreden gebruikers’ zijn, dat een middel ook werkelijk werkt.

   Ik zou overigens graag bewijzen zien voor die tienduizenden tevreden gebruikers. Want ik geloof niet zomaar dat die enkele tientallen online-getuigenissen ook van echte gebruikers zijn en dat zijn er in ieder geval veel minder dan tienduizenden.

   Reply
 20. Nguyen

  Vorige maand bij de kruidvat gekocht voor 30 euro. Al jaren lang last gehad van zware hooikoorts en andere allergieen, huisstofmijt en katten/hondenharen. Ik merk wel degelijk verschil, ik moet veel minder niezen dan voorheen. Max 1-3x per dag en soms helemaal niet, terwijl dit hiervoor zeker wel 15-20x per dag was. Ik gebruikte het in het begin 3x per dag, maar dit is moeilijk vol te houden door een te druk schema. Gebruik het nu alleen in de ochtend en in de avond. Ik gebruik nog wel fexofenadine 180 en een neusspray aangezien mijn klachten niet helemaal verdwenen zijn, maar zoals ik al zei ik heb ook hele zware allergieen.

  Reply
 21. lucy

  Ik gebruik dit apparaat nu een dikke week en merk nu al zo’n verschil dat ik hem soms vergeet te gebruiken. Ik ben allergie’s voor alle huisdieren en heb hooikoorts, ik loop dus elke dag te snotteren en slikte daarom reactine. Daarbij kwam dat mijn oudste dochter weer thuis kwam wonen met een hondje en ik de wanhoop nabij was omdat ik nu elke dag tabletten moest slikken en dit zag ik echt niet zitten. Ik heb de medinose gekocht omdat ik hem in een folder zag staan en dacht dat kan ik wel eens gaan proberen maar had er geen verwachtingen van. Maar ik kan dus na een dikke week al zeggen had ik dit maar veel eerder geweten, wat een genot om niet meer te snotteren.

  Reply
 22. Kirst

  Van kinds af ben ik al een enorme hooikoorts, huisstofmijt (en nog vele andere allergieën) patiënt. Al die tijd heb ik alle medicatie, neusspray, huis-tuin-keuken middeltjes geprobeerd die ik maar kon vinden. Dit om in de zomermaanden ook te kunnen genieten van het schitterende weer. Maar helaas … Alles werkt óf maar even óf helemaal niet. Toen een paar jaar zonder medicatie geweest en daarna weer proberen. Ook dit was met weinig of zonder resultaat. Tot ik een keer de Medinose tegen kwam in een reclame blaadje.
  Met enige twijfel heb ik toen het apparaat aangeschaft en met de gedachte “Baat het niet, schaad het niet!” ben ik ermee begonnen. In het begin, zeker het eerste seizoen, netjes 3x daags. Ik merkte vrijwel direct resultaat! Wel is het zo (althans … dat was toen … in 2008) dat het in het begin niet al te lang werkt en kijk je uit naar het volgende moment dat je het apparaat weer kan gebruiken!
  In wat voor zin werkt het dan? Zul je misschien denken … Nou, dat zal ik je vertellen.
  Als je het apparaat de eerste keren gebruikt ga je zeer zeker niezen! Dit omdat de ‘stokjes’ kriebelen in je neus. Ook merk je dat er vocht uit je neus begint te komen, er ruimte komt in de verstopte holtes, het niezen afneemt, de mega irritante kriebel in je keel afneemt, de jeukende ogen afnemen, het zandgevoel/prikken in de ogen afneemt, je zicht wordt helderder, het hoesten wordt minder en … je kan je neus weer snuiten (niet voor lang in het begin, maar dit wordt steeds langer!)

  Ik gebruik de Medinose nu sinds 2008 en heb sinds die tijd nog altijd hetzelfde apparaatje! Dus buiten het feit dat je allergieën zeer drastisch afnemen (tot bijna weg!), gaat het dus ook nog eens jaren mee! (Kijk dan eens wat voor kosten je hebt bespaard!)

  Vandaag de dag (12 juni 2015) gebruik ik de Medinose alleen nog maar indien ik last heb van m’n hooikoorts seintjes … Niezen / kriebelende ogen, neus, keel / prikkende ogen alsof er zand in zit / bij traan ogen / bij volle bijholten. Ik kan, sinds het gebruik van de Medinose, ECHT WEER GENIETEN VAN DE ZOMERMAANDEN!

  Aan hen die denken dat dit niet werkt en hen die hier al hebben gezet dat het niet werkt:
  Heb je inderdaad hooikoorts??? Zo ja: Probeer het dan eens!!! Zo nee: Oordeel niet over iets wat je niet hebt geprobeerd!
  Ja, er zijn placebo’s in de wereld! Geloof me, ik weet er alles van! Maar dit apparaat gebruik ik zelf en ik heb er zeer goede resultaten mee behaald!

  Ik raad iedereen met hooikoorts die wil genieten van de zomermaanden echt aan dit apparaat te proberen! Baat het niet, schaad het ook niet! Succes en … Hele fijne zomermaanden!

  Reply
  1. Kirst

   Ow ja, …

   Nee mensen … Ik werk niet bij dit bedrijf … Ben niet de maker en/of bedenker van dit product!
   Ben wel iemand die weer kan genieten van de zomermaanden en andere mensen graag helpt waar ik kan.

   Meer over mij en mijn leven kun je vinden op mijn blog … Dan weet je ook dat ik geen medewerker of wat ook ben 😉

   http://kirstswritingblog.wordpress.com

   Fijne dag!

   Reply
  2. Mia

   Helemaal mee eens! Fantastische resultaten! In plaats van doodmoe op de bank liggen, kan ik nu fietsen, wandelen, gewoon doen wat ik wil. Superblij! Afwisselend lichte tot geen klachten.

   Reply
 23. Ina huijing

  Ik heb een hyperreactieve rhinitis, ben overgevoelig voor verf.
  Heeft iemand ervaring met de medinose bij deze aandoening?

  Reply
 24. Jean

  Heeft iemand met de “MCS” (overgevoeligheid voor chemische geuren) ervaring met medinose?
  Ik ben benieuwd naar uw ervaring.
  Tot nu toe geen enkel onderzoek/medicijn/behandeling heeft me geholpen. Help!!!

  Reply
  1. mm

   heb ook mcs,en ben vandaag met medinose begonnen, kijken of het helpt

   Reply
 25. ik

  Nee dan liever geld uitgeven aan medicatie wat je iedere keer moet blijven gebruiken dan aan het proberen van dit apparaat. Nou een keuze kan snel gemaakt zijn en je euri kan je maar 1 x uitgeven dus niet geschoten is altijd mis. Liever misschien met een klein bedrag een verlichting voor je neus dan voor je beurs.

  Reply
 26. Luc

  Na levenslang lopende of verstopte neus, niezen, hoesten en kokhalsen, ontdekte ik een maand geleden de Medinose. Geweldig! Wat een verbetering! Ik kan weer ademen!
  Na alle artsen en medicijnen geprobeerd te hebben (bijwerking slaperig), en alle neussprays getest, kwam ik een paar jaar geleden uit op ‘Physiomer Strong Jet’, een krachtige neusholte-reiniger op basis van zeewater. Die hielp mij tot nu toe het best, maar de kosten bedragen circa €250 per jaar ….. Medinose is effectiever en een stuk goedkoper!

  Reply
 27. Lizzy

  Ik was erg sceptisch, zou het zo afdoen als kwakzalverij, een kennis was er enthousiast over eigenlijk vertelde hij me dit al een paar jaar geleden. Ik vond het toen onzin.
  Maar aangezien ik dit jaar wel erg veel last van hooikoorts heb en de medicijnen gewoon niet meer werken heb ik vorige week dit apparaat aan geschaft.
  Medicijnen zijn niet goedkoop en hebben bijwerkingen waar ik helaas ook last van had.
  Ik gebruik dit ding nog geen week en het helpt al! Geloof het of niet.

  Medicijnen die wel bewezen zijn helpen immer ook niet of nauwelijks. En ik wil niet weten hoeveel geld ik daar al niet aan heb uitgegeven.

  Ik kan me voorstellen dat dit apparaat niet voor iedereen het wondermiddel is, net als die medicijnen voor veel mensen wel helpen. Ieder mens is anders.
  Ik weet ook dat het wetenschappelijk niet bewezen is, maar het werkt bij mij echt. Ik heb deze zomer voor het eerst geen klachten.
  Het zou in principe nog toeval kunnen zijn. Of het placebo effect. Maar ik ben blij!

  Reply
 28. Jan

  Te koop: Medinose apparaat, zo goed als nieuw, homeopathisch ontsmet. Reden: ik heb gemerkt dat mijn allergie volledig verdwenen is door het gebruik van mijn sleutelhanger met led-lampje. Ik kan deze aan iedereen aanraden. Koop wel een rond model, geen vierkant, deze laatsten kunnen pijn doen bij het inbrengen.

  Reply
 29. Lilian

  Tja mensen, bij mij werkt het ding in ieder geval wèl! Alleen snap ik niet waarom er zoveel piepjes uit het apparaat moeten komen als de tijd om is. Het ding piept 8x als het uit gaat. Maar dat had ik echt al gezien….van mij mogen de piepjes er af. Maar over de werking ben ik zeer tevreden…geen pilletjes meer, alleen nog oogdruppels als ik jeuk krijg. De allergie is, ondanks 2 katten in huis, momenteel goed in toom te houden.

  Reply
 30. Philip

  Ik sluit mij helemaal aan bij het verhaal van Xavier. Sterker nog , ik heb mijn huisarts op zijn vingers getikt over het feit dat hij mij nooit vertelt heeft over dit product. En die van mij is absoluut geen ‘pillenschuiver ‘ . Mensen in mijn omgeving die er ook last van hadden ook aangeraden , en daar heeft het ook bij geholpen. Zeker die moeder voor haar zoontje van 13, Mary probeer het gewoon ! En die rare mensen hier die vreemd reageren ; wel lijkt mij dat die noot hooikoorts enóf last hebben gehad van llergieen, want dan probeer je ALLES ! En iedereen die dit geprobeerd heeft inclusief mezelf , daar werkt het gewoon bij ! Dus of die lui zijn werkloos en hebben de hele dag niets anders te doen dan te trollen op fora ( ja die bestaan) , of ze worden betaald door de farmaceutische industrie , ( of beiden ?) . Maar gezien het niveau van de gebruikte vocabulaire vermoed ik het eerste ! Du sik kan het iedereen die hooikoorts/allergieën heeft aanraden !

  Reply
 31. Helene

  Ik hou ook niet van kwakzalverij. Maar het is wel opvallend dat er hier zoveel wordt gedaan alsof het ontbreken van wetenschappelijk bewijs gelijk staat aan wetenschappelijk bewijs dat het NIET werkt. Ik zie geen wetenschappelijk bewijs dat het NIET werkt. Ik heb ook de middelen niet om wetenschappelijk aan te tonen dat het WEL of NIET werkt. Ik kan wel zeggen dat ik het persoonlijk geprobeerd heb en het blijf gebruiken ondanks dat ik 3×5 minuten per dag behandelen een stuk meer tijd kost dan een pilletje, neusspray en oogdruppels gebruiken. Toch ben ik met die handige snelle medicatie gestopt. En ja ik kom er wel eens niet aan toe om die 10-15 min per dag aan de medinose te besteden en dan komen de klachten terug.

  Reply
 32. Mireille

  Ook ik ben super blij met de bionase. Zonder dit apparaat slik ik een dubbele dosis medicijnen en heb ik nog de hele dag heel veel klachten (niezen, loopneus, jeukende ogen en keel). Met de bionase zijn de klachten zo goed als verdwenen. Ik snap niet zo goed waarom er hier een paar mensen maar blijven roepen dat het nergens op gebaseerd is en oplichterij is. Als het werkt, dan is het toch geen oplichterij, al is er misschien geen gedegen onderzoek naar gedaan. Voor 30 euro ben ik van mijn zeer heftige klachten af en is mijn medicijngebruik sterk verminderd. Voor mij is dat bewijs genoeg. En nee ik werk ook niet voor bionase/medinose maar raad wel iedereen met klachten dit apparaat aan, voor mij is het een geweldig apparaat en ik merk dat heel veel mensen het nog niet kennen dus ik heb het al aan veel mensen aangeraden die met hooikoortsklachten lopen.

  Reply
 33. Rob

  Ik heb dergelijk apparaat gekocht op de Chinese webshop Aliexpress voor 3,60 euro. Inclusief verzendkosten en met winstmarge voor fabrikant en verkoper.
  Verkopers in Europa maken dus woekerwinsten op een apparaat dat misschien 2 euro kost om te produceren.
  Mijn persoonlijke ervaringen zijn dat het weinig effect heeft. Maar als je het zelf wil proberen, dan koop je beter rechtstreeks in China voor minder dan 5 euro. Werkt het niet voor jou, dan ben je ten minste geen geld kwijt.

  Reply
  1. Gerrit

   Wellicht werkt t niet omdat u zo’n goedkoop prul ding heeft gebruikt, haha!
   Goedkoop is duurkoop weetjewel!
   Cheerzz!

   Reply
 34. sabien

  Hallo,
  Werkt dit toestel ook als je last hebt van voedingsintoleranties ?
  Groeten !

  Reply
 35. Vannik anil

  Beste,

  Ik heb deze apparaat thuis, mijn vraag is mag kind van 2 jaar dit ook gebruiken?

  Mvg

  Reply
 36. jan bruyn

  Dit apparaat is echt een wonder. Ook goed te gebruiken bij slechthorendheid of doofheid. Knip de 2 lampjes los van elkaar, en stop ze in je linker en rechteroor, al na 2 dagen is het horen hersteld. Ik heb het getest bij mijn opa van 97 jaar, het werkt echt. Werkt ook goed tegen vaginale schimmel, en aarskloofjes, schuif de lampjes gewoon naar binnen en je bent snel van je probleem verlost.

  Reply
  1. Gerrit

   Farma trolletje..? Haha! Domoor!

   Reply
 37. Marjon

  Ik heb last van neuspoliepen kan ik dit apparaatje daar ook voor gebruiken?

  Reply
 38. Eva

  Hallo ik gebruik het apparaat nu 3 dagen voor diverse allergieen , huismijt,hond,kat,pollen enzo en merk nu al verlichting kan beter ademen en minder last van jeukende ogen. Er zijn wel degelijk bewijzen wat het effect is van het infra rode licht in het weefsel. Overtuigende en gepubliceerde wetenschappelijke bewijzen van dit apparaat maken de medicijn markt tegen allergieen kapot. Ook 1 van de rede dat de bedrijven als medinose en bionase geen wetenschappelijke bewijs kunnen claimen voor hun produkten

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.